لینک دوستان حقوق و قضا
حقوق و قضا
نگاهداری:

مواجهه با تحریم ها، نیازمند بیداری جغرافیایی ایران است

مواجهه با تحریم ها، نیازمند بیداری جغرافیایی ایران است

به گزارش حقوق و قضا، رئیس مرکز پژوهش های مجلس ضمن اشاره به عدم عایدی اقتصادی از طریق مذاکرات رفع تحریم، سودمندی این نوع رویکرد را در مدیریت تنش دانست و اظهار داشت: ایران در مواجهه با تحریم، نیازمند بیداری جغرافیایی و تغییر در ریل کنونی است.


به گزارش حقوق و قضا به نقل از ایسنا، بابک نگاهداری در تشریح چرایی ناممکن بودن رفع تحریم ها و عدم عایدی آن برای کشور در شرایط فعلی، اظهار داشت: از یک سو از منظر اقتصادی آمریکا با فروش نفت شیل خود، ذی نفع تداوم تحریم ایران است و از طرفی از دیدگاه ژئوپلتیک تحریم ایران ابزاری برای مهار قدرت آفرینی چین و روسیه از جانب آمریکاست، ضمن آن که از منظر حقوقی هم تحریم های مختلف و چندگانه و چندلایه ضد ایران در قوانین آمریکا موانع حقوقی بزرگی برای رفع دارد.

وی افزود: به نظر نمی رسد که هم اکنون کسب عایدی های اقتصادی از محل رفع تحریم ها و نرمال سازی روابط با غرب در دسترس باشد. البته این به مفهوم نفی کوشش برای رفع تحریم ها نیست، اما سقف فایده چنین توافق هایی عایدی قابل توجه اقتصادی نیست بلکه هدف مدیریت تنش است.

نگاهداری با اشاره به اینکه در شرایط موجود ساختار دیوان سالاری بخشی نگر، خو کرده با توزیع منابع، ایستاده بر تنگه تخصیص ارز نفتی، منقطع از جغرافیا، منتظر رفع تحریم ها و چشم به راه احیای مجدد چرخه بازیابی دلارهای نفتی نمی تواند راهگشا باشد به راهکارهای جایگزین اشاره نمود و اظهار داشت: ایران تحت تحریم احتیاج به یک بیداری جغرافیایی و پایان دادن به انقطاع از جغرافیا دارد. جانمایی جدید در زنجیره ارزش های اقتصادی و کریدورهای منطقه ای و بین المللی، ایجاد همبستگی در حوزه های قدرت داخلی در جهت این کریدورها و در هم تنیدگی با کشورهای همسایه راهگشاست.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس، در تشریح انتخابهای ایران در تقابل با تحریم ها بخصوص در نسبت با کریدورهای بین المللی، توضیح داد: ایران در شرایط جدید می تواند به هاب انرژی و هاب غلات منطقه در کریدور شمال به جنوب تبدیل گردد. همینطور نقش صنعت محور و فناورمحور را در کریدور شرق به غرب بر عهده گیرد. همکاریهای راهبردی با کشورهای همسو در مکران را راه اندازی کرده و بسته های تجارت راهبردی با صادرات کالاهای دارای ارزش افزوده و واردات مواد اولیه را طراحی و اجرا نماید.


1403/12/12
15:25:58
5.0 / ۵
166
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد