حقوق و قضا

افزایش بی سر و صدای طلاق عاطفی

افزایش بی سر و صدای طلاق عاطفی

به گزارش حقوق و قضا، مدرس دانشگاه فرهنگیان و پژوهشگر امور خانواده اظهارکرد: طی چند سال اخیر طلاق عاطفی چند برابر طلاق رسمی، در جامعه دیده می شود که با اهمیت ترین لطمه آن عدم مدیریت روانی مناسب زوجین و فرزندان در خانواده است.


به گزارش حقوق و قضا به نقل از ایسنا، دکتر حامد بخشی مدرس دانشگاه فرهنگیان و پژوهشگر امور خانواده در مورد نقش و اهمیت خانواده با تأکید بر بیانات مقام معظم رهبری اظهار داشت: ایشان خانواده را نهادی پاک با طراوش نیکی و برکت و سلول اصلی پیکره جامعه و جامعه سالم را ماحصل خانواده سالم می دانند. مقام معظم رهبری خانواده را منشاء و مبداء انتقال فرهنگ و تمدن می دانند و پس پدر و مادر باید نخستین الگو برای انتقال فرهنگ باشند.

وی یکی از با اهمیت ترین کارکردهای خانواده را انتقال فرهنگ و سلامت روانی دانست و بیان کرد: در گذشته تمام نقشهایی که امروز بر عهده نهادهای اجتماعی و فرهنگی است بر عهده خانواده بود اما امروز خانواده به یک کانون محدود مصرف و سکونت تبدیل گشته است. در دوران مدرنیته خیلی از مسائل جدید حاکم شده که آسیبهای اجتماعی را بدنبال خواهد داشت.

مدرس دانشگاه فرهنگیان یکی از اشکالات خانواده ها را عملکردهای سلیقه ای آنها دانست و اشاره کرد: عملکرد سلیقه ای از دید فرد بسیار مطلوب است اما مشکلات بسیاری را در جامعه به وجود می آورد. مشکل عمده فعلی، تضادی است که با نوع تربیت فرزندان وجود دارد اما نسبت به خیلی از کشورها، خانواده ایرانی بیش از خانواده در سایر کشورها، قداست دارد.

بخشی تصریح کرد: حالا با یک مسئله خاموش به نام طلاق عاطفی در جامعه مواجه هستیم که با سرعت و شیب تندی جریان دارد. در چند سال اخیر، چند برابر طلاق رسمی، طلاق عاطفی در جامعه دیده می شود و با اهمیت ترین لطمه آن عدم مدیریت روانی مناسب زوجین و فرزندان در خانواده است. خیلی از آسیبهای جامعه فعلی ناشی از اختلاف عاطفی و روانی در خانواده بین زن و شوهر است.

وی همین طور با اعلان اینکه آمارها به مفهوم نامطلوب بودن شرایط موجود نیست اذعان کرد: رسانه های اجتماعی نقش پر رنگی دارند و نظام آموزشی و فرهنگی و تربیتی باید مسئله آموزش، مشاوره و توانمندسازی خانواده در عرصه های مختلف را سرلوحه خود قرار دهد. باید پیشگیرانه وارد شویم و اگر دیر اقدام نماییم ضربه جدی را از نسل جدید خواهیم خورد.

این پژوهشگر امور خانواده در گفت و گو با رادیو با اشاره به دوام و ثبات خانواده های ایرانی نسبت به سایر خانواده ها افزود: باید روی آموزش خانواده و خصوصاً والدین و مادران تمرکز بیشتری صورت گیرد. یکی از اشکالات فعلی جامعه ما مادران شاغل هستند؛ مادران رکن اصلی تربیت هستند اما وقتی کودک از آغوش مادر گرفته می شود و به مربی داده می شود به مفهوم آنست که جریان تربیتی در جامعه آنگونه که باید باشد، نیست. پس باید روی توانمندسازی مادران تمرکز نماییم و مسئولان و سازمانها شرایطی را فراهم آورند تا فرزندان در کنار مادرانشان باشند.



1402/10/24
08:16:50
5.0 / ۵
387
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد