حقوق و قضا
رئیس سازمان بازرسی كل كشور در دیدار با وزیر جهاد كشاورزی:

پروسه صدور مجوزها در حوزه كشاورزی تسهیل و حتی الامكان سیستمی شود

پروسه صدور مجوزها در حوزه كشاورزی تسهیل و حتی الامكان سیستمی شود

به گزارش حقوق و قضا رئیس سازمان بازرسی كل كشور با تاكید بر این كه «فرآیند صدور مجوزها در حوزه كشاورزی تسهیل و حتی الامكان سیستمی شود» اظهار داشت: به عبارتی از مواجه متقاضیان مجوز با افراد در وزارتخانه كاسته شود تا هم شائبه هایی كه بعضاً وجود دارد، از بین برود و هم روند كار سرعت پیدا كند.



به گزارش حقوق و قضا به نقل از سازمان بازرسی کل کشور حجت الاسلام حسن درویشیان در دیدار با وزیر جهاد کشاورزی که روز گذشته و با حضور نادر شکربیگی معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان، محمدرضا اشرف بازرس کل امور جهاد کشاورزی و محیط زیست و برخی معاونین و مدیران وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با اشاره به اهمیت موضوعات در رابطه با این وزارتخانه اظهار داشت: یکی از بخش های مخاطب بیانات مقام معظم رهبری درباره شعار سال که «جهش تولید» هست، جهاد کشاورزی است. خصوصاً امسال که نزولات آسمانی بیشتر از گذشته است و فرصت مناسب تری برقرار شد که از ظرفیت تولید در بخش کشاورزی بیشتر استفاده گردد. یکی از موانعی که درباره تولید مطرح می شود و معظم له نیز از آن بعنوان «هفت خوان» و بلکه «هفتاد خوان» یادکرده اند، مجوزهایی است که در حوزه تولید صادر می شود و در این عرصه نیز وزارت جهاد کشاورزی مخاطب است. چونکه در سال صدها مجوز درباب تولید در حوزه کشاورزی صادر می نماید.

تأکید بر تسهیل و سیستمی شدن پروسه صدور مجوزها در وزارت جهاد کشاورزی

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر تسهیل و سیستمی شدن پروسه صدور مجوزها افزود: در حوزه صدور مجوزها حتما وزارت جهاد کشاورزی اقداماتی انجام داده و یا در دستور کار این مجموعه است، اما تاکید سازمان بازرسی کل کشور این است که پروسه صدور مجوزها در این عرصه تسهیل و حتی الامکان سیستمی شود. به عبارتی از مواجه متقاضیان مجوز با افراد در وزارتخانه کاسته شود تا هم شائبه هایی که بعضاً وجود دارد، از بین برود و هم روند کار سرعت پیدا کند.

وی اشاره کرد: یکی از اولویت های کاری سازمان بازرسی کل کشور در دوره جدید پیگیری ایجاد سامانه های الکترونیکی در دستگاه های اجرائی است. اگر سامانه تجارت و زیرسامانه های آن که قسمتی از آن مربوط به وزارت جهاد کشاورزی است، محقق شود خیلی از مشکلات رفع خواهد گردید. با این همه گزارشی که به دست من رسید، حاکی از این بود که وزارت جهاد نسبت به دستگاه های دیگر بهتر عمل کرده و جلوتر است. اعتقاد من بر این است که اگر این سامانه ها فعال و به هم لینک شوند جلوی خیلی از فسادها گرفته می شود و علاوه بر افزایش سرعت، هزینه ها نیز کاهش می یابد.

لزوم توجه بیشتر به تحقیقات کاربردی در حوزه کشاورزی

درویشیان با اشاره به اهمیت «تحقیقات و آموزش» خطاب به وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: باتوجه به تجربه جنابعالی در موسسه «تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی» انتظار است در دوره مسئولیت حضرت عالی به تحقیقاتی که در حوزه کشاورزی انجام می شود و همین طور به میزان کاربردی این تحقیقات توجه بیشتری شود. دراین زمینه اقدامات خوبی انجام شده اما اینکه چه میزان از این تحقیقات با نیازهای امروز مطابقت می کند، بحثی است که باید به آن توجه گردد.

یکی از راه های مقابله با زمین خواری، صدور سند مالکیت برای اراضی دولت است

وی در ادامه به موضوع «زمین خواری» اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از معضلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم، بحث زمین خواری ناشی از عدم توجه به بندهای قانون تثبیت مالکیت اراضی دولت می باشد. باید توجه کرد که بخش قابل توجهی از اراضی ملی، در حوزه جهاد کشاورزی است. اقدامات خوبی در این عرصه انجام شده ولی کافی نیست و باید سرعت بیشتری داده شود. ما باید در حوزه اجرای قانون «کاداستر» یا «حد نگار» بین کشورهای دنیا و خصوصاً کشورهای همسایه، به رتبه خوبی برسیم. البته یک سری اشکالات ساختاری و اعتباری وجود دارد که خوشبختانه امسال اعتبار خوبی برای آن پیش بینی کرده اند که باید بیشتر پیگیری شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور اشاره کرد: درصد صدور اسناد مالکیت برای اراضی ملی، خصوصاً اراضی که در حاشیه شهرهای بزرگ واقع شده و از ارزش افزوده بالایی برخوردار می باشند، قابل توجه نیست. گرفتن سند برای اراضی که در بیابان و جاهایی که خیلی مورد طمع نیستند، آسان است؛ بدین سبب باید ستاندن سند برای اراضی که نزدیک برخی شهرهای بزرگ هستند نیز با جدیت بیشتر دنبال شود.

تأکید بر تهیه و تدوین طرح ملی مدیریت جنگل
وی با تاکید بر تهیه و تدوین طرح ملی مدیریت جنگل اظهار داشت: امروز شاهد تعدی و تصرف جنگل ها و ساخت وسازهای غیرمجاز در جنگل های کشور خصوصاً استان های شمالی هستیم. این در حالیست که ما یک کشور خشک و کم آب هستیم و این شرایط که قسمتی از جنگل ها در حال سوختن هستند و بخشی هم تصرف و ساخت وساز می شود، برای نسل های آینده و اکوسیستم کشور و وضعیت زیست محیطی، آثار و تبعات ناگوار به دنبال دارد. اجرای طرح های آبخیزداری و مدیریت مراتع موضوعات بعدی است که نیازمند توجه جدی تری می باشد.

واردات نهاده های دامی باید از انحصار افراد خارج شود

درویشیان درباره مشکلات نهاده های دامی هم اظهار داشت: امروزه بخش زیادی از نهاده های دامی به کشور وارد می شود و این در حالیست که باتوجه به ظرفیت های داخل کشور می توانیم نهاده های دامی را بیشتر از ظرفیت فعلی، تولید نماییم. حتی می توانیم مواد اولیه تولید نهاده های دامی را داخل کشور تولید نماییم. همین طور انحصاری بودن واردات نهاده های دامی ازجمله لطمه های این حوزه است که باید از انحصار افراد خارج کرد.

وی همین طور افزود: باید خیلی بیشتر از گذشته نسبت به اصلاح الگوی کشت و خصوصاً کشت گلخانه ای و محصولات پاک دقت نماییم. هم در برنامه های توسعه ای و هم در قوانین و سیاست های کلی نظام بر توسعه این حوزه تاکید شده است. ظرفیت هایی که در کشور برای کشت گلخانه ای داریم کم نیست. از طرفی وضعیت آب کشور بسیار نگران کننده است؛ به حدی که آب آشامیدنی برخی از روستاهای کشور با تانکر تامین می شود. در این شرایط که می توان با آب وخاک کمتر، کشت های گلخانه ای را توسعه داد، باید آبیاری غرقابی، غیراصولی و غیراستاندارد را کم نماییم. قسمتی از مشکلات این حوزه به پروسه صدور مجوزها بازمی گردد که اگر صدور مجوز برای کشت های گلخانه ای تسریع و تسهیل شود شاید به موضوع اشتغال که ازجمله محورهای اساسی مورد مطالبه مردم و مسئولین در همه دولت ها بوده است، کمک نماید. باید توجه داشت که اشتغال در حوزه کشاورزی و کشت گلخانه ای هم پایدار می باشد و هم جزو منابع به صرفه اقتصادیست.

درویشیان اشاره کرد: این مشکل که هرسال یک محصول کشاورزی در نقطه ای از کشور بیشتر از تقاضا برداشت و کنار خیابان ریخته شود یا برعکس محصولی کمیاب شود، باید یک دفعه برای همیشه حل شود. باید نیاز کشور به محصولات کشاورزی پیش بینی و برنامه ریزی شود. از طرفی بعضی از محصولات مانند پنبه راهبردی هستند و کشور ما، سال ها صادرکننده آن بود ولی الآن چه شده که واردکننده پنبه هستیم؟

لزوم توجه بیشتر به ترویج کشاورزی و آموزش نحوه صحیح تولید محصولات پاک به کشاورزان

وی درباره لزوم توجه به ترویج و آموزش کشاورزی هم اظهار داشت: یکی از موضوعات جدی که باید بیشتر به آن عنایت شود بحث ترویج کشاورزی و آموزش نحوه صحیح تولید محصولات پاک به کشاورزان است. الآن شاهدیم گاهی کشاورز بدون حساب وکتاب به محصولات خود سم می زند و یک آموزش و نظارت درست بر کار وی نمی گردد. باید توجه داشت که خیلی از مسائل کشاورزی مانند نحوه نگهداری از باغ، وجین کردن و... نیاز به آموزش دارد.

جهاد کشاورزی درباب محصولات تراریخته، تکلیف مردم را روشن کند

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مباحث اخیر کشور درباره محصولات تراریخته اظهار داشت: موضوع محصولات تراریخته در جامعه یک نگرانی و دغدغه به وجود آورده است که این محصولات مشکل دارد یا خیر. با توجه به این که برخی متخصصین می گویند تغییر ژنتیک روی سلامت محصولات کشاورزی اثر می کند، انتظار از جهاد کشاورزی این است که درباره این مساله تکلیف مردم را روشن کند.

وی با تاکید بر حمایت سازمان بازرسی کل کشور از وزارت جهاد کشاورزی بعنوان یک دستگاه مؤثر در امر تولید اظهار داشت: بنای سازمان بازرسی کل کشور بر این است که از دستگاه های اجرایی مخصوصاً دستگاه های تولیدی مانند وزارت جهاد کشاورزی حمایت کند؛ بدین سبب سازمان بازرسی آمادگی دارد که در حوزه هایی مانند اصلاح قوانین و مقررات و یا مشکلاتی که مربوط به دستگاه های دیگر است، ورود کرده و به مجموعه شما کمک نماید. بنظر می رسد در مجلس جدید فرصت خوبی ایجادشده تا موانعی که مانع پیشرفت کار شما و تحقق منویات مقام معظم رهبری در بحث تولید است، بررسی و رفع گردد. همین طور باتوجه به عضویت سازمان بازرسی در «هیئت مقررات زدایی و تسهیل مجوزهای کسب وکار» این آمادگی را داریم که نظرات شما را دریافت و به این هیئت منتقل نماییم.

سیستم اطلاعات و سامانه های وزارت جهاد کشاورزی یکپارچه می شود

کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در ادامه این جلسه با اشاره به اهمیت رفع موانع تولید در بخش کشاورزی اظهار داشت: خیلی از قوانین و مقررات در امتداد صدور مجوزها در حوزه کشاورزی زائد است و به این جهت در بدو آغاز به کار، کارگروهی را برای این مساله تعیین کردیم. چونکه معتقدیم هر چه زودتر باید فرآیندهای صدور مجوزها و دستورالعمل ها ساده تر شده و از دست اشخاص گرفته شود. در این راستا چنانچه حضرت عالی صلاح بدانید می توانیم از کارشناسان سازمان بازرسی نیز در این کارگروه استفاده کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه های این وزارتخانه درباره سامانه ها اظهار داشت: به شدت روی یکپارچه سازی اطلاعات و سامانه های وزارتخانه تاکید دارم. در این راستا زیرساخت های خوبی نیز فراهم گشته است. مشابه این سیستم یکپارچه در بخش کشاورزی برخی کشورها مانند ترکیه، چین، کره جنوبی و... انجام شده است.

وی همین طور درباره الگوی کشت اظهار داشت: برای ترویج الگوی کشت نیاز به اجماع همه جانبه داریم که برمبنای مزیت ها و لزوم ها، فرهنگ سازی شود.

وی درباره تراریخته ها هم اظهار داشت: بحث تراریخته در حوزه کشاورزی نیست و در حوزه واردات مطرح است. به نظر بنده در این عرصه باید فشار خودرا متمرکز گلوگاه های واردات نماییم تا محصول تراریخته وارد کشور نشود.

توقف برچسب گذاری محصولات تراریخته

در قسمتی از این دیدار نادر شکر بیگی معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور هم اظهار داشت: بحث تراریخته یکی از دغدغه های جدی سازمان است و ما حساسیت بالایی روی آن داریم که الحمدالله جناب وزیر در همان روزهای اول موضع گیری خوب و منطقی داشتند و امیدواریم همین وضعیت ادامه پیدا کند. محصولات تراریخته موافقین و مخالفین جدی دارد. سازمان بازرسی تلاش نموده تا این محصولات برچسب گذاری شود. این کار آغاز شد ولی کارشکنی هایی در بخش هایی از دولت صورت گرفته و متوقف گردید. کار به جایی رسید که محصول غیرتراریخته تبلیغات می شود. انتظار ما از شما این است که اطلاع رسانی صحیح به مردم صورت بگیرد و ما می توانیم جلسات مشترکی در سطح کارشناسی داشته باشیم و به یک نقطه نظر مشترک برسیم و با همان نگاه پیش برویم.

در ادامه این جلسه محمدرضا اشرف بازرس کل امور جهاد کشاورزی و محیط زیست سازمان بازرسی کل کشور و نیز رئیس سازمان امور اراضی، رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، معاون امور باغبانی و سرپرست قائم مقامی وزیر در امور مجلس بطور جداگانه دیدگاه ها و مشکلات حوزه مسئولیت خودرا بیان نمودند.




1399/03/18
21:48:10
5.0 / ۵
2770
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد