نگاهی بر مهم ترین اقدامات کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد
به گزارش حقوق و قضا، خراسان رضوی رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای شهر مشهد به تشریح فعالیتهای این کمیسیون پرداخت.
فاطمه سلیمی در گفتگو با ایسنا در ارتباط با اقدامات شورای شهر ششم در حوزه زن و خانواده اظهار نمود: در این دوره شورای شهر، برای نخستین بار در کشور، کمیسیون ویژه بانوان و خانواده با همراهی همه اعضای شورای شهر در مشهد تشکیل شد. رئیس این کمیسیون می تواند از نظر قانونی در جلسات تلفیق شرکت کند؛ جلسات تلفیق جلساتی هستند که در آنها در رابطه با بودجه مدیریت شهری تصمیم گیری می شود و رئیس کمیسیون می تواند در این جلسات مشکلات و مسایل در ارتباط با حوزه بانوان و خانواده را مطرح کند و با تخصیص بودجه هایی به این مسائل، به حل این مشکلات بپردازد، حتی می تواند طرح ها و برنامه هایی که کمکی به بهتر شدن وضعیت بانوان و دختران، گروههای خاص و یا خانم های سرپرست خانوار کند را پیشنهاد بدهد.
وی افزود: این کمیسیون در پایان سال اول شورا، در قسمت های مختلفی آغاز به کار کرد، که این فعالیتها سه حوزه را شامل می شود؛ حوزه ساختار که شامل برنامه و بودجه می شود، حوزه نرم افزار و حوزه سخت افزار که در سه گروه متفاوت درحال اجرا هستند.
سلیمی افزود: در حوزه ساختار ما برای نخستین بار در کشور، بودجه بانوان را در مجموعه شهرداری مشهد جدا کردیم که این جداسازی امکان انجام اقدامات گسترده تر در حوزه بانوان را به ما می دهد، همینطور در برنامه مدیریت شهری برای نخستین بار تلاش شد که مسایل بیشتری از حوزه بانوان مورد توجه قرار گیرد، و یا در حوزه ساختار طی گفتگو با مدیران مرد در سطح استان، قرار بر تشکیل بخش های ویژه بانوان شد که تابحال همکاری خوبی با ما داشته اند.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد اظهار داشت: از آنجاییکه بسیاری از بانوان بهمراه بچه های خود به مساجد می روند، ما مبادرت به تشکیل بخش های ویژه بانوان در مساجد کرده ایم، همینطور تشکل های ویژه بانوان در ستاد حاشیه شهر فعالیت خودشان را شروع کرده اند.
وی ادامه داد: بانوان ما در شورای اجتماعی محلات هم صاحب کرسی شدند و حدودا از ۲۰۰۰ اعضای این شوراها، ۸۰ نفر خانم ها هستند که می توانند مسایل خانم ها را به مدیریت شهری انتقال بدهند؛ این موارد اقداماتی بودند که در حوزه ساختاری و بودجه ای انجام شده اند.
سلیمی ضمن اشاره به طرح توسعه پارک های بانوان در مشهد تصریح کرد: در حوزه مسایل سخت افزاری و کارهای زیرساختی میتوان به طرح توسعه پارک های بانوان در مشهد اشاره نمود که با نام مبارک شهربانو، نام مادر امام سجاد(ع)، شروع شده است که در این خصوص تابحال از پارک بانوان وکیل آباد بهره برداری شده و پارک های مشابهی هم در خیابان ها و محلات بسیج، آفتاب، قاسم آباد، کوهسنگی، شهرک شهید رجایی و طرق در حال انجام می باشد، برخی از این پروژه ها مانند بوستان نصرت درحال تکمیل و بهره برداری هستند و امید داریم که تا آخر دوره مدیریت، این بوستان ها در اختیار بانوان قرار گیرد. با تکمیل این پروژه ها ۳۰ هکتار به وسعت بوستان های بانوان ما اضافه و این بوستان ها از ۵۲ هکتار به ۸۲ هکتار ارتقا پیدا خواهد نمود.
وی اضافه کرد: مراکز رویش در مناطق حاشیه ای مشهد به کمک هفت خانه خالی شهرداری و مجموعه مدیریت شهری ساخته شده و ۹ مرکز دیگر درحال ساخت است که همگی به نامهای زنان شهیده نام گذاری شده اند؛ در این مراکز اشخاصی به خانم های رجوع کننده آموزش های مجانی می دهند و خانم ها هم می توانند در کنار آموزش، در این مراکز آغاز به کار و فعالیت کنند که در برابر آن هزینه ای هم دریافت خواهند کرد، البته این مراکز به چرخه بازار هم متصل هستند که این اتفاقات در بستر آن رخ می دهد.
رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده ضمن اشاره به فعالیتهای حوزه سخت افزار این کمیسیون، بیان نمود: سالن های ورزشی گوناگونی برای بانوان توسعه پیدا کرده است که بخشی از آنها پروژه های نیمه تمامی از آغاز دوره بودند که به بهره برداری رسیدند، مانند استخر شهید قربانی که علاوه بر بخش ویژه آقایان، بخش ویژه خانم ها هم دارد، و یا سالن های ورزشی، بدنسازی و استخرهای ویژه خانم ها که درحال بهره برداری هستند؛ سالن های ورزشی خوب دیگری هم در محله وکیل آباد و در کنار بوستان شهربانو، محله شقایق و چندین محله دیگر مشهد برای خانم ها درحال ساخت و بهره برداری است.
سلیمی با ذکر نقش برجسته بانوان و مادران در خانواده افزود: ابتلای مادر خانواده به یک بیماری سبب فلج شدن کل سیستم آن خانواده می شود و بر فعالیت هر یک از اعضای آن خانواده اثر می گذارد؛ در همین جهت ما غربالگری سرطان های خانم ها را آغاز کرده ایم. اتوبوسی به کمک خیرین درحال تجهیز شدن به دستگاههای غربالگری، ماموگرافی و سونوگرافی است که در آینده در اختیار خانم های حاشیه شهر مشهد قرار بگیرد.
این عضو شورای اسلامی شهر مشهد افزود: در حاشیه شهر یک مرکز مادر و کودک هم با همراهی خیر بزرگواری درحال ساخت می باشد که مختص استفاده مادر و کودک های صدمه دیده است؛ زمین این مرکز به کمک شهرداری و هزینه های آن توسط یکی از خیرین تأمین می شود.
وی اظهار داشت: فعالیتهای حوزه نرم افزاری ما شامل برنامه ها و طرح های آموزشی و فرهنگی است؛ مانند طرح باهم، باشگاه اجتماعی همسران مشهدی که سه سال است که درحال فعالیت می باشد. از طرح های این باشگاه میتوان به دوره های مهارت محور ویژه زوج های جوانی که تازه ازدواج کرده اند که ترنم زندگی نام دارد و شامل مشاوره های مجانی برای افراد در مساجد حاشیه شهر است و یا معرفی خط ۱۴۸۰ برای خانم ها اشاره نمود. در این باشگاه ها علاوه بر حوزه خانواده به حوزه کودک و نوجوان هم پرداخته می شود که طرح مختص نوجوانان، طرح «مانا» نام دارد و باشگاه هایی است ویژه نوجوانان دختر و پسر که دراین خصوص فعالیت می نمایند.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد افزود: از دیگر اقدامات این کمیسیون اضافه کردن نوجوانان دختر و پسر به شوراهای اجتماعی محلات است که بتوانند نظرات خویش را در پروژه های مدیریت شهری بیان کنند. بخش دیگر این فعالیتها شامل کودکان می شود که در این خصوص باشگاه کهکشانی کودکی که بحث آموزش های مهارت محور و ارتباطات اجتماعی را شامل می شود درحال فعالیت می باشد. همینطور ما برنامه ریزی های ویژه ای هم در حوزه جمعیت و خانواده داریم و شوراهای اجتماعی محلات را در این مورد فعال خواهیم کرد.
منبع: judcms.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب