حقوق و قضا

توضیحات القاصی درباره ی رفع موانع موجود جهت راه اندازی یک واحد تولیدی با ورود دستگاه قضا

توضیحات القاصی درباره ی رفع موانع موجود جهت راه اندازی یک واحد تولیدی با ورود دستگاه قضا

به گزارش حقوق و قضا، رییس کل دادگستری استان تهران از کاهش 73 هزار فقره ای موجودی شعب قضایی در سال 1401 با کوشش های انجام شده آگاهی داد و اظهار داشت: در سال قبل بیش از 160 مورد مکاتبه قضایی در امتداد رفع مشکلات و موانع بر سر راه امورات مربوط به تولید تنظیم و صادر گردیده است.


به گزارش حقوق و قضا به نقل از میزان، نخستین جلسه شورای معاونین دادگستری کل استان تهران در سال جدید با حضور رییس کل دادگستری استان تهران، دادستان تهران و معاونین قضایی رییس کل انجام شد.
علی القاصی، رییس کل دادگستری استان تهران در این جلسه ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات حاضرین در ماه مبارک رمضان، از خداوند متعال خواست تا توفیق بهره مندی حداکثری از فضیلت های این ماه را به حاضرین عطا نماید.
کاهش ۷۳ هزار فقره ای موجودی شعب قضایی در سال ۱۴۰۱
رییس کل دادگستری استان تهران با مرور اجمالی عملکرد دادگستری کل استان تهران در سال گذشته، از کاهش ۷۳ هزار فقره ای موجودی شعب قضایی در سال ۱۴۰۱ با کوشش های انجام شده آگاهی داد و اظهار داشت: به رغم همه تلاش ها که جای قدردانی و خداقوت دارد، بررسی وضعیت رسیدگی های قضایی در بعضی از شعب محاکم بدوی و تجدید نظر حاکی از تراکم و انباشت قابل توجه پرونده ها است که این مساله اهتمام بیش از پیش همکاران را می طلبد.
معطوف شدن تمامی ظرفیت ها در راستای بهبود رسیدگی های قضایی به پرونده ها از حیث کمی و کیفی
وی با تأکید بر ضرورت معطوف شدن تمامی ظرفیت های موجود در مجموعه قضایی استان تهران در راستای بهبود رسیدگی های قضایی به پرونده ها از حیث کمی و کیفی اظهار داشت: اساسی ترین و مهم ترین ماموریت عدلیه، رسیدگی به دعاوی و اختلافات مردم است و به همین دلیل ضروریست تا توجه همکاران بیش از پیش بر رسیدگی های قضایی متمرکز شود.
القاصی در ادامه نقش مدیران ارشد دادگستری کل استان تهران در پیگیری مساله «بهبود رسیدگی های قضایی به پرونده ها از حیث کمی و کیفی» را مورد توجه قرار داد و در عین حال از مدیران ارشد مجموعه قضایی استان تهران خواست تا با برنامه ریزی مستمر، ایجاد انگیزه در بین کارکنان، روحیه و تلاش جهادی و مطالبه از کارکنان در راستای نیل به هدف مسبوق الذکر قدم بردارند.
ضرورت پرهیز از گرفتار روزمرگی شدن در دستگاه قضا
رییس کل دادگستری استان تهران بر ضرورت پرهیز از گرفتار روزمرگی شدن در دستگاه قضا اصرار کرد و اظهار داشت: رویکرد، نوع نگاه و رفتار مدیران قضایی در ایجاد روحیه و انگیزه فعالیت در بین کارکنان بسیار اثرگذار می باشد و می تواند مسیر نیل به اهداف تعیین شده در مجموعه را تسهیل نماید.
چارچوب فعالیت دادگستری کل استان تهران در سال جدید
وی چارچوب فعالیت دادگستری کل استان تهران در سال جدید را برنامه عملیاتی قوه قضاییه ذکر کرد و گفت: محورها و عناوینی که در این برنامه عنوان شده، عمده چالش ها و مسائلی است که در دادگستری کل استان تهران با آن مواجه هستیم؛ پس پیگیری عملیاتی نمودن این برنامه در مجموعه قضایی استان تهران همچون اولویت های مدیریت دادگستری کل استان تهران است.
اندازه گیری ها و سنجش میزان پیشرفت باید برمبنای واقعیات موجود و واقع بینانه باشد
القاصی بر ضرورت سنجش و اندازه گیری مستمر میزان پیشرفت هر بخش در راه نیل به اهداف تعیین شده در برنامه عملیاتی قوه قضاییه اصرار کرد و اظهار داشت: اندازه گیری ها و سنجش میزان پیشرفت در هر بخش باید برمبنای واقعیات موجود و بصورت واقع بینانه باشد و ضروریست که هدف گذاری ها در مجموعه قضایی استان تهران به نحوی صورت گیرد که باتوجه به ظرفیت های موجود قابل برنامه ریزی و تحقق باشد.
اولویت های دادگستری کل استان تهران در سال جاری
رییس کل دادگستری استان تهران کاهش اطاله دادرسی، کاهش میزان مراجعات و تسهیل فرایندهای قضایی، کاهش ورودی پرونده های قضایی، اتقان و ارتقاء کیفیت آراء، استفاده حداکثری از ظرفیت نهادهای ارفاقی و مجازات های جایگزین حبس، پیش گیری از وقوع جرم، جلوگیری از تضییع حقوق عامه، صیانت از سلامت مجموعه با اعمال نظارت موثر، پشتیبانی از چرخه تولید و سرمایه گذاری مشروع و رفع موانع تولید و مبارزه با مصادیق فساد در عرصه های مختلف را همچون اولویت های دادگستری کل استان تهران امسال ذکر کرد.
ایشان سپس بر ضرورت اتخاذ رویکرد متفاوت و در عین حال موثرتر در رفع موانع تولید و در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری کل استان تهران با توجه به شعار سال اصرار کرد و اظهار داشت: تحقق مساله پشتیبانی از چرخه تولید و رفع موانع موجود دراین زمینه در استان تهران به لحاظ پایتخت بودن و وجود ظرفیت های انحصاری در زمینه ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری، می تواند دارای نمود ملی باشد و مجموعه قضایی استان تهران ظرفیت قابل توجهی در حوزه پشتیبانی از چرخه تولید و رفع موانع موجود در این عرصه دارد.
روایت رییس کل دادگستری استان تهران از رفع موانع موجود بر سر راه یک پروژه ملی
القاصی در همین زمینه، مصداقی از ورود دستگاه قضا بمنظور رفع موانع موجود در راه چرخه تولید را ذکر کرد و اظهار داشت: طی روزهای گذشته یکی از تولیدکنندگان به دادگستری کل استان تهران رجوع کرد و ادعا نمود که درحال راه اندازی یک کارخانه در سطح ملی در یکی از استانهای کشور است و هم اکنون تمامی مجوزهای لازم را گرفتن کرده، اما به جهت فرایندهای قضایی، این پروژه ملی متوقف مانده است. در همین زمینه، فرمان داده شد تا ضمن صحت سنجی ادعاهای این شخص، فرایندهای قضایی به شکلی دنبال شود که خللی در چرخه تولید پیش نیاید و اقدامات قضایی طوری پیگیری شود که راه اندازی این کارخانه متوقف نگردد.
انجام ۱۶۰ مکاتبه قضایی در امتداد رفع موانع تولید در سال ۱۴۰۱
وی اشاره کرد: در همین راستا و در ضمن سال قبل ۵۰ جلسه با موضوع رفع موانع تولید با حضور مدیران و مسئولان دستگاه های اجرائی، همکاران قضایی، مدیران بانک ها، صنعت گران و صاحبان کارخانه ها و شرکتها انجام شد و دغدغه ها، مسائل و مشکلات بیش از ۱۰۰ نفر از صاحبان این صنایع، کارخانجات و مدیران واحدهای تولیدی در نشست های اختصاصی مورد استماع قرار گرفت و بیش از ۱۶۰ مورد مکاتبه قضایی در امتداد رفع مشکلات و موانع بر سر راه امورات مربوط به تولید تنظیم و صادر گردیده است.
کاهش ۶۱ درصدی ورودی پرونده ها با موضوع ورشکستگی
القاصی یکی از مهم ترین دستاوردها و نتایج حاصل از پیگیری و اقدامات قضایی و برگزاری جلسات مذکور را کاهش ۶۱ درصدی ورودی پرونده ها با موضوع ورشکستگی در سال قبل و در مقایسه با سال ۱۴۰۰ عنوان نمود.
رییس کل دادگستری استان تهران در ادامه با تأکید بر این گزاره که ورود دستگاه قضا در خیلی از موارد و مصادیق در راستای رفع موانع تولید اثرگذار می باشد، اظهار داشت: باتوجه به شعار تعیین شده از طرف مقام معظم رهبری (مدظله العالی) برای سال جاری در خصوص «مهار تورم، رشد تولید» و سیاست های ترسیم شده از طرف ریاست محترم قوه قضاییه همت دادگستری کل استان تهران بر آنست که بتواند بیش از پیش در راستای رفع موانع تولید در زمینه مسئولیت ها و وظایف خود ایفای نقش نماید.
مهم ترین سرمایه عدلیه، نیروی انسانی است
وی در بخش دیگری از سخنان خود یکی از شئون مدیریت را «نظارت بر عملکرد زیرمجموعه» ذکر کرد و اظهار داشت: مهم ترین سرمایه عدلیه، نیروی انسانی است و بر همین اساس، در هر بخش و قسمتی از دستگاه قضا، مدیریت نسبت به نیروی انسانی مسئول است.
القاصی استفاده بهینه، هدفمند و نظام مند از سرمایه انسانی را با هنر مدیریت ممکن دانست و اظهار داشت: به هر میزان که نظارت ها دقیق، هوشمند و موثر باشد، خروجی آن حفظ و صیانت از حقوق مردم و مجموعه خواهد بود؛ پس مدیری موفق خواهد بود که نظارت را به شکل موثر و در عین حال بصورت میدانی در دستور کار خود قرار دهد.
تحقق اهداف تعیین شده و برنامه های ترسیم شده با اعمال نظارت ممکن است
رییس کل دادگستری استان تهران در ادامه تحقق اهداف تعیین شده و برنامه های ترسیم شده در مجموعه قضایی استان تهران را با اعمال نظارت از طرف مدیران واحدهای قضایی ممکن دانست و در عین حال کوتاهی در انجام وظیفه به جهت تعدد کارها و مسئولیت ها را غیرقابل پذیرش عنوان نمود.
ایشان سپس با اشاره به این که «کارسنجی» و «تناسب در ارجاع» همیشه در واحدهای قضایی استان تهران باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: چرخش نیروی انسانی در بخش های مختلف یک نیاز اساسی است؛ چونکه این امر می تواند در شناسایی استعدادهای نیروی انسانی و حداکثر راندمان به مدیریت کمک نماید.
القاصی در بخش پایانی سخنان خود از انتصاب یونس طرحانی، رییس سابق دادگستری لواسانات به عنوان معاون قضایی در امور زندان ها آگاهی داد و در عین حال خطاب به وی بر ضرورت ارتباط موثر با حوزه های قضایی، نظارت بر استفاده حداکثری از نهادهای ارفاقی و پیگیری مسائل و مشکلات مربوط به زندانیان اصرار کرد.




منبع:

1402/02/03
10:37:47
5.0 / 5
421
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد