حقوق و قضا
در جمع سفرای بیش از ۶۵ كشور جهان مطرح شد؛

تاکید اژه ای بر تقویت دیپلماسی قضایی با هدف دفاع از حقوق بشر

تاکید اژه ای بر تقویت دیپلماسی قضایی با هدف دفاع از حقوق بشر

حقوق و قضا: رییس قوه قضائیه از دستگاه های قضائی کشورهای جهان دعوت کرد تا با دیپلماسی قضائی بی تأثیر از رفتارهای سیاسی، از حقوق بشر دفاع کنند.



به گزارش حقوق و قضا به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای رییس دستگاه قضا امروز سه شنبه (۱۸ آبان) طی سخنانی در جمع سفرای بیش از ۶۵ کشور جهان و همین طور رؤسای سازمان های بین المللی مقیم، با اشاره به ضرورت ایجاد درک و فهم مشترک پیرامون مسائل حقوق بشری در امتداد رهنمون سازی انسان به سعادت و تکامل، اظهار نمود: مادامی که انسان وجود دارد بحث حقوق بشر نیز مطرح و مورد توجه می باشد؛ چونکه موضوع و محتوای حقوق بشر، انسان است و برخلاف خیلی از موضوعات در زمینه های مختلف سیاسی و اقتصادی و اجتماعی که تاریخ انقضا دارند، حقوق بشر موضوع و محتوایی است که مقطعی نمی باشد و مستمر و دائمی است.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به تعالیم مکتب اسلام و در حوزه شناخت مبدأ و معاد و خالق هستی و رسیدن به سعادت و صلح طلبی از این طریق اظهار داشت: برمبنای تعالیم متعالی اسلامی انسان ها باید از شرافت و انسانیت و کرامت و آزادی و وطن خود دفاع کنند و در صورت استطاعت در مقابل متجاوزان به شرافت و انسانیت آزادی دیگران نیز مقابله کنند.
وی با اعلان اینکه اگر انسان حق خواه و عدالت طلب و صلح گرا نباشد نمی تواند داعیه استقرار صلح و عدالت در دنیا را داشته باشد و منادی آزادی و حقوق بشر باشد، اظهار داشت: انسان ها و سردمداران رژیم های سیاسی ای که از مسیر صلح طلبی و عدالت خواهی خارج شده اند نمی توانند منادی دفاع از حقوق بشر و پیام آور صلح و آزادی باشند.
محسنی اژه ای با اعلان اینکه در آموزه های اسلامی کمک رسانی به همه آحاد بشر فارغ از تمایزات و تفاوت هایشان مطرح است، اظهار داشت: طبق مکتب متعالی اسلام سعادتمندی انسان ها در گرو کمک رسانی آنها به سایر مخلوقات و دیگر انسان ها می باشد و از منظر تعالیم اسلامی انسان به ماهوی انسان، باارزش و صاحب حقوق و آزادی و کرامت است و باید در مقابل متجاوزان و متعدیان به این حقوق ایستادگی کرد.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به تبلور آموزه های متعالی مکتب اسلام در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: برمبنای مکتب اسلامی دفاع از حقوق و کرامت و آزادی های همه انسان ها و هم نوعان بشر لازم است و این امر در قانون اساسی و سایر قوانین کشور ما تبلور یافته است و ما باید در امتداد نجات انسان ها و رفع ظلم و گرسنگی و سایر مصائب از آنها تلاش نماییم.
اژه ای در ادامه با طرح این پرسش که آیا دنیای فعلی یک دنیای عاری از خشونت و تبعیض می باشد؟ اظهار داشت: حالا در عصر و دنیایی به سر می بریم که برخی رژیم های خودکامه و تروریستی به بهانه های واهی قریب به دو دهه کشوری دیگر را اشغال می کنند و به کشتار و آواره کردن و تحقیر مردم آن کشور و انهدام زیرساخت های آن می پردازند و یا برخی رژیم های مستکبر و مرتجع دیگر با تجاوز به سایر کشورها مردمان آنها را به خاک و خون می کشند و حتی از انداختن بمب در مجالس عروسی و عزای آنها نیز اجتناب نمی کنند و شنیع ترین جنایات را مرتکب می شوند.
رئیس دستگاه قضا با انتقاد از رویه کشورهایی که جنایات آشکار مقابل جان مردمان دنیا را نادیده می انگارند و در مقابل در قبال مسائل خاص به هیاهو و غوغاسالاری می پردازند، اظهار داشت: امروز جامعه بشری برای رفع انواع و اقسام ظلم هایی که به انسان ها در گوشه و کنار دنیا روا می شود باید به ادراک مشترکی دست پیدا کند و پیشنهاد ما دراین زمینه آنست که مقوله دیپلماسی قضائی تقویت شود تا بلکه با تأثیر نگرفتن از مسائل سیاسی حاکم بر دنیا با رویه حقوقی مستقل به کمک حقوق بشر بیاییم.


منبع:

1400/08/18
21:06:57
5.0 / ۵
993
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد