حقوق و قضا
معاون اول قوه قضائیه:

استقلال وكیل به مفهوم عدم نظارت نیست

استقلال وكیل به مفهوم عدم نظارت نیست

به گزارش حقوق و قضا معاون اول قوه قضائیه یا بیان اینکه وکیل در مقام دفاع باید کاملا مستقل باشد اظهار داشت: استقلال وکیل به این معنا نیست که هیچ دستگاهی بر وی نظارت نکند و نظم و انضباطی بر وی حاکم نباشد.



به گزارش حقوق و قضا به نقل از ایسنا، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در نشست کارآموزان وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه استان تهران ضمن گرامیداشت دهه کرامت اظهار داشت: همان گونه که می دانید همه انسان ها در طول تاریخ با هر ایده و جهان بینی تشنه عدالت بوده و هستند و انسان فطرتا عدالتخواه است و دنبال چیزی است که همه بتوانند از آن بستر بهره مند شوند. انسان ها اخلاق و انسان های بااخلاق را دوست دارند و همه ما می دانیم تحقق عدالت آسان نیست و باید از خودمان شروع نماییم و عدالت را در وجود خودمان ملکه نماییم و اگر خودمان پایبند نباشیم امکان تحقق عدالت دشوار است.

وی اضافه کرد: اگر ما معتقد هستیم یکی از وظایف مهم قوه قضائیه تحقق عدالت است اول از خودمان باید شروع نماییم و اگر قوه قضائیه نتوانست عدالت را در خودش محقق کند نمی تواند آنرا در جامعه پیاده کند و برای تحقق آن باید بتوانیم یک رابطه صحیح و تعریف شده باهم داشته باشیم و اگر قوه قضائیه که موظف به تحقق عدالت است و نهادهای دیگری که در تحقق عدالت نقش دارند باید نقش ها و روابطشان مشخص شود و به این صورت عدالت سریع تر محقق می شود و هزینه کمتری هم دارد.

معاون اول قوه قضائیه اشاره کرد: همچون کسانی که در تحقق عدالت سهیم هستند قاضی و وکیل هستند و از قدیم گفتند دو بال برای پرواز فرشته عدالت هستند و ما برای پرواز این فرشته باید مرز وظایف هرکدام را مشخص نماییم و پس از آن رابطه اجرائی را هم تعریف نماییم و همراه باشیم برای تحقق اجرای عدالت. در نامه ای که بتازگی کانون وکلا نوشته بودند دو عبارت دیدم که برداشت من از این دو عبارت خوب نبود؛ یک جمله اش این بود که «وکیل وظیفه اش این است که به هر طریقی به رقیبش فایق آید» اما من اعتقاد دارم اینگونه نیست.

محسنی اژه ای با اشاره به اینکه وکیل در مقام دفاع کاملا باید مستقل باشد و قاضی هم باید در مقام قضاوت کاملا مستقل باشد اظهار داشت: اگر می گوییم قاضی مستقل است این به این معنا نیست که هیچ نظارت و آموزشی در کار او نیست و قاضی نیاز به قانون و مقررات ندارد، مشورت قاضی به این معنا نیست که استقلالش به خطر می افتد همین طور استقلال وکیل هم به این معنا نیست که هیچ دستگاهی بر وی نظارت نکند و نظم و انضباطی بر وی حاکم نباشد.

وی با اشاره به اینکه برای وکیل و قاضی لطمه هایی هست و لطمه ها باید پیش بینی، پیشگیری و برخورد شود اظهار داشت: وکیل و قاضی سوگند یاد می کنند و هر دو متعهد می شوند، قاضی امانت بزرگی بر دوش دارد و بی طرفی خودرا باید حفظ کند و وکیل هم اینگونه نیست که از جانب موکل خود حق دارد به هر نحوی که شد موکلش را پیروز کند و اگر این کار را کرد سوگندی که خورده است را رعایت نکرده است.

معاون اول قوه قضائیه در آخر اظهار داشت: اگر امروز قاضی و وکیل شان و جایگاهی که در جامعه باید داشته باشند را ندارند، چه کسی مقصر است و چه کسی باید این جایگاه را حفظ کند؟ خود قاضی باید این جایگاه را بر طبق تکلیفی که قانون و شرع وی را موظف کرده حفظ کند. وکیل هم همچنین است و اگر قائل باشیم وکیل جایگاه واقعی خودرا ندارد باید اول خودمان شانیت را حفظ نماییم. اگر به شغل وکالت بعنوان یک کسب وکار نگاه نماییم دیگران هم به این طریق نگاه می کنند باز هم می گویم نقش وکیل و قاضی در کشف حقیقت با بهره گیری از مستندات وظیفه بسیار سنگینی است و وکیل می تواند در کشف حقیقت، روشن کردن مجهولات، استیفای حق، درست حکم کردن قاضی موثر باشد و با همان سوگند خود می تواند بسیار کمک نماید.





منبع:

1400/03/25
22:45:41
5.0 / ۵
1207
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد