رییس قوه قضاییه:
قضات قبل از صدور حكم به دنبال سازش طرفین دعوا باشند
به گزارش حقوق و قضا رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: قضات قبل از صدور حکم، به دنبال صلح و سازش طرفین دعوا باشند.
به گزارش حقوق و قضا به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه اظهار نمود: سیره امیرالمومنین مقابل السلام در ماه مبارک رمضان ایجاب می کند که حل و فصل اختلافات و دعاوی در این ایام به سبب شیوع ویروس کرونا و تنگناهای اقتصادی و مشکلات معیشتی بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد.
رئیس قوه قضاییه اشاره کرد: قضات قبل از صدور حکم، به دنبال صلح و سازش طرفین دعوا باشند؛ شوراهای حل اختلاف و نهادهای داوری و میانجیگری بهترین سازوکارها برای این کار هستند.
رئیسی افزود: دشمن در حوزه اقتصادی با پروژه تحریم و در عرصه هسته ای با حرکات تروریستی، بدنبال بی نظمی در حرکت ملت ایران است.
رئیس قوه قضاییه با اعلان اینکه پاسخ حرکتهای تروریستی دشمن ایستادگی مقتدرانه است و شروع غنی سازی ۶۰ درصدی نمونهای از همین اقدامات است، اظهار داشت: البته نباید به همین بسنده کرد بلکه پیگیری و ادامه مقتدرانه فعالیتهای هستهای به دشمن این پیام را خواهد داد که به هیچ وجه در این راه متوقف نخواهیم شد.
رئیسی اشاره کرد: باشگاه سلطه دنبال آنست که با تحریم و حرکتهای ناجوانمردانه مانع از حرکت علمی و فناوری ملت ایران شود، اما راهبرد رهبر انقلاب رفع همه تحریمهاست و در این زمیه اجماع ملی نیز وجود دارد که پیگیری این راهبرد رهبر انقلاب باید مقتدرانه و نه به طور فرسایشی پیگیری شود.
غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به شیوع موج چهارم کرونا در کشور اعلام نمود: به مناسبت ماه مبارک رمضان از طرف رئیس قوه قضائیه، بخشنامه ای برای اعطای مرخصی ۲۰ روزه به بخش قابل توجهی از زندانیان صادر شده و این بخشنامه در ایام آینده ابلاغ و اجرا می گردد.
وی در عین حال متذکر شد که این بخشنامه شامل مجرمین پرخطر، سارقین و محکومین جرائم خشن نخواهد شد که این تصمیم با هدف حفظ امنیت شهروندان اتخاذ شده است.
در این جلسه علی باقری دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اقدام اخیر اتحادیه اروپا در به روزرسانی لیست افراد تحت تحریم خود ذیل عنوان حقوق بشر اظهار داشت: دو روز بعد از اعلام تحریم های اتحادیه اروپا مقابل ۱۱ شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی، ستاد حقق بشر با دعوت از سفیر پرتغال که کشورش ریاست دوره ای این اتحادیه را بر عهده دارد، نامهای ۱۱ صفحهای دبیر ستاد حقوق بشر ایران را به وی ارائه کرد و سفیر پرتغال قول داد که در اسرع وقت نامه مذکور را به مقامات اتحادیه اروپا تسلیم خواهدنمود.
وی اضافه کرد: در این نامه با اشاره به لیستی از نقض حقوق شهروندان ایرانی و ملت ایران توسط کشورهای عضو اتحادیه، از مقامات اتحادیه اروپایی خواسته شده تا کشورهای عضو را به رعایت حقوق شهروندان و ملت ایران و نیز جبران خسارتهای وارده ملزم نماید.
دبیر ستاد حقوق بشر همین طور اظهار داشت که در نامه مذکور تصریح شده که عملکرد تعدادی از کشورهای اروپایی در نقض حقوق ملت ایران به مثابه جنایت مقابل بشریت بوده و سبب قتل تعدادی از شهروندان ایرانی خصوصاً کودکان مبتلا به بیماریهای خاص شده است.
باقری اضافه کرد: باتوجه به وضعیت اسفبار شهروندان ایرانی زندانی در زندانهای کشورهای اروپایی و با توجه به اینکه عملکرد اروپایی ها در اعمال غیرقانونی تحریم های ظالمانه مقابل ملت ایران خصوصاً در حوزههای غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سبب سلب حیات تعدادی از شهروندان ایرانی شده است، از دبیرکل شورای اتحادیه اروپا و نیز نماینده عالی این اتحادیه در امور خارجی و سیاست امنیتی خواسته شده تا کشورهای عضو را ملزم به همکاری با دو گزارشگر ستاد حقوق بشر ایران در زمینههای «بررسی وضعیت زندانیان ایرانی، در زندانهای کشورهای اروپایی» و «بررسی نقش شخصیتهای حقیقی و حقوقی کشورهای اروپایی در وضع و اجرای تحریمهای ظالمانه مقابل ملت ایران خصوصاً در حوزههای غذا، دارو و تجهیزات پزشکی» نماید.
رئیس قوه قضائیه نیز در واکنش به گزارش دبیر ستاد حقوق بشر ضمن تاکید بر پیگیری مطالبات حقوق بشری ملت ایران در مجامع بین المللی، ستاد حقوق بشر را مامور کرد تا گزارشات واصله به این ستاد در داخل کشور را نیز به هیات حفظ حقوق شهروندی مستقر در دادگستری های استانها ارجاع و نتیجه رسیدگی این هیات را برای رفع ظلم و رسیدگی به تظلم خواهی مردم پیگیری کند.
منبع: judcms.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب