حقوق و قضا
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام كرد

نگرانی دنیا از افزایش قاچاق و توزیع مواد مخدر در فضای مجازی

نگرانی دنیا از افزایش قاچاق و توزیع مواد مخدر در فضای مجازی

به گزارش حقوق و قضا، ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بسیج مستضعفین با هدف راه اندازی پنج مرکز نگهداری، درمان و توانمندسازی معتادان متجاهر و هم کیفی سازی عملکرد مراکز و مانایی درمان بهبود یافتگان تفاهمنامه همکاری جدید امضاء کردند.



به گزارش حقوق و قضا به نقل از ایسنا، دکتر اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در آیین مراسم امضای این تفاهمنامه که در سازمان بسیج برگزار شد، اظهار داشت: مبحث مواد مخدر امروزه در دنیا یکی از بزرگترین صدمه ها برای دولت ها و کشورها به حساب می آید و تمام کشورهای دنیا بگونه ای درگیر این چالش و صدمه بزرگ هستند.
وی ادامه داد: آمارهای رسمی سازمان ملل نشان داده است که در دنیا تولید، کشت، قاچاق و مصرف مواد مخدر رو به افزایش است و قاچاق و توزیع مواد مخدر در فضای مجازی افزایش روزافزونی یافته و احساس نگرانی جدیدی را بوجود آورده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه، پایین آمدن سن اعتیاد در دنیا و تغییر الگوی مصرف مواد مخدر را از دیگر چالشها خواند.
مومنی اضافه کرد: اعتیاد بلایی بزرگ و خانمان سوز برای همه کشورها بخصوص برای کشورهای غربی است، که زمینه گسترش آنرا خودشان فراهم کردند.
وی بیان نمود: در افغانستان بیشتر از ۸۰ درصد تریاک دنیا تولید می شود و از زمان حضور کشورهای فرامنطقه ای بخصوص آمریکا، میزان تولید در این کشور قریب به ۵۰ برابر شده است، به صورتی که در سال ۲۰۰۰ میلادی که تولید مواد مخدر ۲۰۰ تن بود، در اواخر دوره اشغال به ۹ هزار و ۵۰۰ تن رسید.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن اشاره به تهدید مواد مخدر صنعتی اظهار داشت: پایه اصلی مخدرهای صنعتی، پیش سازها هستند که به خودی خود غیرقانونی نیستند و در بعضی صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. اما این پیش سازها از کشورهای اروپایی و کشورهای صنعتی به افغانستان صادر و در آنجا به متامفتامین تبدیل و باردیگر به کشورهای دیگر ارسال می شود.
مومنی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از دنیا در خط مبارزه با مواد مخدر قرار دارد و با اقدامات کشور و تمام ارکان نظام که وارد این عرصه شده اند، خوشبختانه آمارهای موجود نشان داده است که آهنگ رشد اعتیاد در کشور کنترل و متوقف شده است و این شروع خوبی است.
وی افزود: ما چهار حوزه مقابله، درمان، توانمندسازی و پیشگیری را در ستاد مبارزه با مواد مخدر دنبال می نماییم و خوشبختانه در این عرصه ها همکاری خوبی را از جانب سپاه و بسیج شاهدیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن اشاره به همکاریهای بسیج مستضعفان در حوزه مقابله با مواد مخدر اظهار داشت: از زمان انعقاد اولین تفاهمنامه تاکنون؛ ۱۰ مرکز نگهداری، درمان و توانمندسازی در استانهای تهران، قم، مازندران، اصفهان، فارس، کرمان، همدان، لرستان، مرکزی و خوزستان راه اندازی شده و ایجاد دو مرکز در استانهای سیستان و بلوچستان و چهارمحال و بختیاری در دست اقدام است.
مومنی خاطرنشان کرد: داشتن انگیزه و اعتقاد و اقدام جهادی سبب شده این اردوگاه ها از عملکرد و کارکرد خوبی برخوردار باشند. حفظ ارتباط با بهبود یافتگان پس از ترخیص هم سبب مانایی بیشتر در درمان شده است.
مومنی در قسمت دیگری از سخنان خود؛ جلوگیری از اعتیاد را یکی از مسائل مهم در امر مبارزه با مواد مخدر عنوان نمود و اظهار داشت: ظرفیتهای زیادی در بسیج در مبحث جلوگیری از اعتیاد وجود دارد که تقویت این حوزه می تواند از هزینه های بسیار بعدی جلوگیری نماید.
همینطور سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در این مراسم اظهار داشت: از سال ۹۷ در کنار ستاد مبارزه با مواد مخدر طرح های مشترکی را عملیاتی کردیم و در کمتر از دو سال و علیرغم انتشار کرونا به تمام تعهدات خود عمل کردیم و الان آن مراکز با رعایت استانداردها درحال خدمت رسانی به افراد هستند.
وی افزود: در مورد جنبه های برگشت معتادان تدبیر شده است، معتقدیم اگر این مراکز و فعالیت هایشان در رسانه ها معرفی شوند می تواند آگاهی های بیشتری را به مردم از این خدمت ارائه دهد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین اضافه کرد: بسیج در خدمت مردم و آرمان انقلاب اسلامی است. اگر در جایی و در هر عرصه ای احتیاج به حضور بسیج باشد، بسیج با مبادرت به موقع و بصیرت به میدان خواهد آمد و مسئولیت به عهده خواهد گرفت؛ پس بسیج یکی از رسالت هایش اینست که در خدمت دستگاه ها در همه قوا و نهادها باشد، مانند دوران کرونا که ما در کنار وزارت بهداشت قرار گرفتیم و در قالب طرح شهید سلیمانی مبارزه با کرونا را امتداد مردمی بخشیدیم که این، موفقیت هایی را به دنبال داشت.
سلیمانی افزود: در این تفاهمنامه که امروز امضاء می شود، قبل از امضاء مراحل آزمون طرح ها را طی کرده ایم، باور داریم که می توانیم در میدان به صدمه دیدگان مواد مخدر که از عزیزان ما هستند کمک رسانی نماییم. این با همکاری خودشان، خانواده ها، خیرین و دستگاه ها میسر است که در درجه اول پیشگیری نماییم که پیشگیری مقدم بر همه اقدامات است و از همه ظرفیتهای بسیج برای آموزش، توانمندسازی و آگاهی بخشی افراد به منظور تحقق اهداف حوزه پیشگیری استفاده خواهیم کرد.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری؛ وی ادامه داد: بخش اندکی از جوانان و افراد جامعه به لحاظ مواد مخدر صدمه دیده اند که با طرح های درمانی مناسب، کم هزینه و مردم پایه می توانیم آنان را درمان نماییم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه خطر مواد مخدر کمتر از تصادفات رانندگی نیست، اظهار داشت: همانطور که نسبت به تصادفات و صدمه ها بی تفاوت نیستیم نسبت به اعتیاد فردی هم نباید بی تفاوت باشیم، باید همه کمک نماییم و در مدارس، دانشگاه ها، محلات و مساجد آگاهسازی و اقدامات جلوگیری از اعتیاد را شروع نماییم تا افراد به سمت اعتیاد نروند و اگر کسی هم گرفتار بود از این بلا نجات پیدا کند.



منبع:

1403/05/19
11:35:04
5.0 / ۵
284
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد