صلح و سازش در یک پرونده قصاص پس از 19 سال
حقوق و قضا: یک زندانی محکوم به قصاص بعد از 19 سال با پیگیری مستقیم رییس کل دادگستری هرمزگان و جلب رضایت اولیای دم از مجازات رهایی یافت.
به گزارش حقوق و قضا به نقل از ایسنا، همزمان با اعیاد ماه رجب و به مناسبت ولادت باسعادت حضرت امام علی (ع) یک زندانی محکوم به قصاص بعد از ۱۹ سال حبس با پیگیری مستقیم رییس کل دادگستری هرمزگان و جلب رضایت اولیای دم از مجازات رهایی یافت و آزاد شد.
رییس کل دادگستری استان هرمزگان درباب جزییات این خبر اظهار نمود: از ۱۹ سال قبل شورای حل اختلاف زندان مرکزی بندرعباس با برگزاری جلسات مستمر برای گرفتن رضایت اولیای دم تلاش نموده است که در نتیجه این تلاش ها سه نفر از اعضای خانواده مقتول رضایت داده، اما مابقی افراد از مصالحه خودداری کرده بودند.
مجتبی قهرمانی بیان کرد: باتوجه به کهولت سن محکوم و شرایط ویژه او، این مساله با ورود مستقیم دادگستری استان و دعوت از اولیای دم بعد از برگزاری ساعت ها مذاکرات حضوری، سرانجام به مناسبت خجسته میلاد با سعادت حضرت علی (ع) منجر به صلح و سازش شد و اولیای دم طی مراسمی گذشت خودرا از اجرای مجازات قصاص اعلام نمودند.
وی اظهار داشت: این زندانی از بدو دستگیری تا حالا طی ۱۹ سال اخیر نه فقط ملاقات کننده ای نداشته بلکه با وجود این که ماده ۴۲۹ قانون مجازات اسلامی امکان آزادی با قرار تامین در چنین مواردی را پیش بینی کرده، ولی نامبرده حتی توانایی تودیع وثیقه، ضمانت و کفالت را هم نداشته است و اکنون نیز بوسیله انجمن پشتیبانی از زندانیان برای هزینه سفر و کرایه او مبلغی کمک شده است تا هرچه سریع تر با عزیمت به زادگاهش به آغوش خانواده خود بازگردد.
رییس کل دادگستری استان هرمزگان همچنین، گذشت اولیای دم در این پرونده را اقدامی درخور تحسین و سبب خشنودی خداوند متعال و در تأسی از سیره حضرت امیرالمؤمنین امام علی (ع) برشمرد و از اهتمام آنها به این اقدام مهم تشکر و قدردانی کرد.
او در آخر با اشاره به تاکیدات و نگاه ویژه رییس قوه قضاییه درباب لزوم کوشش برای تعیین تکلیف محکومان قدیمی پرونده های قصاص و استفاده حداکثری از ظرفیت مردم، صاحبان نفوذ و صاحبان کلام برای گذشت اولیای دم، اشاره کرد: ایجاد صلح و سازش و اصلاح ذات البین از شاخص ترین آموزه های دینی و سفارش های بزرگان است و اگر روحیه گذشت و برادری مبنای عمل آحاد مردم قرار گیرد بطور قطع سبب ارتقای امنیت روانی و نهادینه شدن اخلاق و معنویت در سطح جامعه خواهد شد.
منبع: حقوق و قضا
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب