آموزش حرفه ای و اشتغال راه حل سازمان زندان ها برای بازتوانی زندانیان
حقوق و قضا: بالاتر از ۴۸ هزار زندانی سال گذشته، در کارگاه های فنی و حرفه ای داخل و خارج از زندان مشغول به کار شدند تا مسیر بازگشت به زندگی سالم را هموار کنند.
به گزارش حقوق و قضا به نقل از مهر، بعد از آزادی از زندان، خیلی از زندانیان با همت و تلاش در راه اصلاح و بازسازی زندگی خود گام برمی دارند. بطورمثال مردی که بعد از آزادی، وارد کارگاه تعمیر موتورسیکلت شد؛ هرچند قبلاً مکانیکی بلد نبود اما در زندان دوره آموزشی دیده و حالا با کسب مهارت، نان حلال سر سفره می آورد.
سازمان زندان ها در سالیان اخیر با برگزاری دوره های آموزش فنی و حرفه ای، زمینه یادگیری ۵ حرفه مختلف را برای زندانیان فراهم نموده است. بعد از آموزش، زندانیان در کارگاه های داخل زندان مشغول به کار می شوند. همچنین، تعدادی از زندانیان با جرایم سبک تر اجازه دارند در طول روز به کارگاه های بیرون از زندان بروند و در آخر روز به زندان بازگردند.
در سال گذشته، برخی ندامتگاه ها مبادرت به راه اندازی سوله های کارگاهی مانند دوچرخه سازی و ساخت مبل و صندلی کردند تا زندانیان در این مشاغل فعالیت داشته باشند. همین طور سوله های خوابگاهی مجاور این کارگاه ها تجهیز شده اند تا زندانیان بعد از پایان کار استراحت کنند. این مدل به عنوان «کارگاه-خوابگاه» شناخته می شود.
رویکرد سازمان زندان ها در آموزش حرفه و اشتغال به زندانیان، حرکت به سوی مشاغل صنعتی پایدار می باشد که نیازهای همیشگی بازار را تامین می کند و آینده شغلی زندانیان را بعد از آزادی تضمین می نماید.
تا پایان سال ۱۴۰۳، حدود ۴۸ هزار زندانی در سراسر کشور مشغول به کار شده اند. آموزش و اشتغال حرفه ای، یکی از مهم ترین راه های باز اجتماعی کردن زندانیان و تضمین زندگی سالم و مستقل آنها بعد از آزادی بحساب می آید.
به طور خلاصه، به گزارش حقوق و قضا به نقل از مهر، پس از آزادی از زندان، بسیاری از زندانیان با همت و تلاش در راه اصلاح و بازسازی زندگی خود گام برمی دارند. همچنین، برخی از زندانیان با جرایم سبک تر اجازه دارند در طول روز به کارگاه های بیرون از زندان بروند و در آخر روز به زندان بازگردند.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب