حقوق و قضا
غریب آبادی:

اقدامات قهری یک جانبه، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل است

اقدامات قهری یک جانبه، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل است

به گزارش حقوق و قضا، معاون امور بین الملل قوه قضاییه اظهار داشت: بکارگیری اقدامات قهری یک جانبه، که نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل و اصول مندرج در منشور سازمان ملل متحد به حساب می آید، همچنان مانعی در مقابل واکنش های جمعی موثر به جرائم در سطح بین المللی به شمار می آید.



به گزارش حقوق و قضا به نقل از مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین الملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر، کاظم غریب آبادی معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران طی سخنرانی در سی و دومین نشست کمیسیون جلوگیری از جرم و عدالت کیفری که در وین اتریش درحال برگزاری است، عنوان کرد: طراحی مکانیسم های نوآورانه جهت بهبود اقدامات در حوزه عدالت کیفری و ارتقای همکاریهای بین المللی مؤثر، در صورتی تحقق می یابد که خصوصیت های اقتصادی، اجتماعی، حقوقی و فرهنگی کشورها و هم اصول اساسی حقوق بین الملل، به ویژه برابری حاکمیتی و عدم مداخله به صورت کامل رعایت شده و مورد احترام و حمایت قرار گیرد.

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از چارچوب های قانونی، قضایی و اداری کارآمد، تعهد خویش را در مبارزه مؤثر با انواع جرایم مانند قاچاق انسان، قاچاق مهاجرین، پولشویی، جرایم در رابطه با فساد و حوزه سایبر به خوبی نشان داده است. تلاشهای جمهوری اسلامی ایران همینطور منجر به پیشگیری و مبارزه مؤثر با فعالیتهای تروریستی در سطح منطقه ای و بین المللی شده است.

معاون امور بین الملل قوه قضاییه در ادامه بر مقابله با مجرمانی که درآمدهای حاصل از جرم دارند، از راه تقویت همکاری ها و کمک های بین المللی برای ردیابی، ضبط، مصادره و استرداد این قبیل اموال و دارایی ها به کشور مبدأ تصریح کرد و اظهار داشت: این اقدام نه تنها بخشی جدایی ناپذیر از واکنش جمعی به جرایم فراملی را تشکیل می دهد، بلکه برای پشتیبانی از حقوق قربانیان همچون حق غرامت و کاهش تکرار جرم هم ضروریست.

غریب آبادی افزود: با عنایت به ماهیت مرکب و پیچیده جرایم سایبری و استفاده از فناوری های ارتباطات و اطلاعات برای مقاصد مجرمانه که از مرزهای جغرافیایی فراتر می رود و بعنوان منبع درآمدی جدید و سودآوری برای فعالیتهای غیرقانونی ظهور نموده است، تدوین یک سند حقوقی جامع بین المللی پیرامون این قبیل جرایم را یک اولویت فوری برای پیشگیری از تشکیل یک پناه گاه امن برای مجرمان سایبری و محاکمه آنان دانست و از کشورهای عضو سازمان ملل خواست تا روند تدوین کنوانسیون مقابله با استفاده از فناوری های ارتباطات و اطلاعات در مقاصد مجرمانه را تسهیل و تسریع نمایند.

معاون امور بین الملل قوه قضاییه همینطور اظهار داشت: باوجود تلاشهای جامعه جهانی، استفاده از ترور ضد برخی ملت ها و دولت ها همچنان چالش و تهدید عمده ای ضد جامعه بین المللی است که جان افراد بی گناه بسیاری را گرفته و نتایج مخربی هم بر ثبات و امنیت کشورها و توسعه و رفاه جوامع بر جای گذاشته است. از قضا، اقدامات برخی کشورها تحت لوای مقابله با تروریسم، خود اغلب چالش های جدی برای صلح و امنیت بین المللی ایجاد نموده است. جمهوری اسلامی ایران عزم تزلزل ناپذیر، تعهد راستین و نقش تعیین کننده خویش را در مبارزه با تروریسم با کمک مؤثر به کشورهای صدمه دیده در مقابله با گروههای تروریستی همانند القاعده، داعش و جبهه النصره نشان داده است. این در شرایطی است که برخی حملات وحشیانه ضد مردم، دانشمندان و مقامات دولتی، بخصوص سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که در خط مقدم مبارزه با تروریسم در منطقه قرار داشت، از جانب جامعه بین المللی بی پاسخ مانده است.

غریب آبادی در انتها تصریح کرد: بکارگیری اقدامات قهری یک جانبه، که نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل و اصول مندرج در منشور سازمان ملل متحد به حساب می آید، همچنان مانعی در مقابل واکنش های جمعی موثر به جرائم در سطح بین المللی به شمار می آید؛ چون که چنین اقدامات غیرقانونی مانع همکاری و هماهنگی کشورهای عضو، بخصوص کشورهای صدمه دیده، در مقابله با جرائم و مجرمان می شود.




1402/03/04
12:24:26
5.0 / 5
346
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد