حقوق و قضا
وزیر دادگستری مطرح كرد؛

همکاری و همگرایی همه جانبه راه خنثی سازی تحریم ها

همکاری و همگرایی همه جانبه راه خنثی سازی تحریم ها

به گزارش حقوق و قضا، وزیر دادگستری اظهار داشت: برای خنثی سازی تحریم ها راهی جز همکاری و همگرایی همه جانبه کشورهای زیرتحریم وجود ندارد.


به گزارش حقوق و قضا به نقل از مهر، وزرای دادگستری و مقامات عالی قضائی ۲۲ کشور جهان در یازدهمین اجلاس حقوقی بین المللی سنت پترزبورگ روسیه ضمن تاکید بر همکاری حقوقی برای مقابله با آثار و تبعات تحریم های آمریکا، این کشور را به عنوان بزرگترین ناقض حقوق بشر به سبب اعمال تحریم های یکجانبه مقابل کشورهای مستقل معرفی کردند.
امین حسین رحیمی وزیر دادگستری کشورمان که سخنران نشست عمومی این اجلاس بود، در مصاحبه با رسانه ها، دستاوردها و نتایج این جلسه بین المللی را تشریح نمود و اظهار داشت: پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای همگرایی حقوقی بمنظور پاسخگو کردن آمریکا در نقض گسترده حقوق بشر و همین طور تشکیل باشگاه کشورهای تحریم شده، مورد استقبال گسترده شرکت کنندگان قرار گرفت.
رحیمی اظهار داشت: پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران در حالی مورد توجه و استقبال وزیران دادگستری، مقامات عالی قضائی و حقوقدانان برجسته ۲۲ کشور شرکت کننده قرار گرفت که دیمیتری مدودف معاون رییس جمهور روسیه در شورای امنیت ملی این کشور به عنوان میهمان ویژه در این جلسه حضور داشت.
رحیمی به تجربیات ۴۰ ساله ایران در حوزه مقابله با تحریم های ظالمانه آمریکا اشاره نمود و اظهار داشت: کشورهای حاضر در اجلاس و به ویژه روسیه، که اخیراً مورد تحریم های گسترده قرار گرفته است، خواهان استفاده از تجربیات ایران برای کاستن از تبعات تحریم های یکجانبه شدند.
استفاده از راهکارهای حقوقی و طرح موضوع در نهادهای صلاحیت دار بین المللی مانند دیوان بین المللی دادگستری لاهه و سایر نهادهای حقوق بشری از دیگر پیشنهادات ایران در اجلاس عمومی بود که توسط وزیر دادگستری کشورمان طرح شد.
رحیمی در ادامه اضافه کرد: متأسفانه خیلی از این مراجع زیر نفوذ آمریکا هستند، اما پیشنهاد ما استفاده از ظرفیت حقوقی این مراجع صلاحیت دار در هر شرایطی است.
وی قرار دادن نام کشورهای وضع کننده تحریم در ردیف ناقضان حقوق بشر، بوسیله همکاری حقوقی بین کشورهای مستقل را یکی دیگر از پیشنهادات ایران در این اجلاس عنوان نمود و اظهار داشت: برای خنثی سازی تحریم ها راهی جز همکاری و همگرایی همه جانبه کشورهای زیرتحریم وجود ندارد.
وزیر دادگستری کشورمان به دیدارهای دوجانبه با وزرای دادگستری برخی کشورهای حاضر، همچون روسیه اشاره و اظهار داشت: در حاشیه این اجلاس با کشورهایی که نیاز داشتیم با آنها موافقتنامه های بین المللی «انتقال محکومین»، «استرداد مجرمین» و «معاضدت قضائی» تنظیم شود، مذاکرات بسیار خوبی انجام شد.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، حجت الاسلام و المسلمین موسی غضنفرآبادی رییس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی، علی فرهادی معاون حقوقی و امور مجلس وزیر دادگستری و احمد اصانلو معاون وزیر دادگستری و رییس سازمان تعزیرات حکومتی، اعضای هیأت جمهوری اسلامی ایران در اجلاس امسال بودند. در اجلاس حقوقی بین المللی سنت پترزبورگ که از آن به عنوان پایتخت شمالی روسیه یاد می شود، امسال وزیران دادگستری، مقامات عالی قضائی و حقوقدانان برجسته ۲۲ کشور از پنج قاره جهان شرکت کردند.
دیمیتری مدودوف، معاون ولادیمیر پوتین در شورای امنیت ملی روسیه در نشست عمومی این اجلاس ضمن استقبال از پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران در حوزه راهکارهای مقابله با تحریم های آمریکا و غرب اظهار داشت: از آنجا که سیاستمداران نمی توانند به توافق برسند، وزرای دادگستری، مقامات قضائی و حقوقدانان وظیفه دارند به زبانی مشترک و توافقی حقوقی دست یابند.
معاون رییس جمهور روسیه اضافه کرد: امروزه تنها راه رسیدن به توافق و حل مشکلات جهانی، گفتگو و تعامل، به ویژه بین کشورهای دوست و هم پیمان است.


منبع:

1402/02/25
10:16:19
5.0 / ۵
378
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد