حقوق و قضا
رییس دیوان عالی كشور:

معضل صدور آرای متناقض باید از تشکیلات قضایی حذف شود

معضل صدور آرای متناقض باید از تشکیلات قضایی حذف شود

به گزارش حقوق و قضا، رییس دیوان عالی کشور اظهار داشت: در سطح کشور با آرایی مواجهیم که متناقض است و این معضل باید از تشکیلات قضایی حذف شود



به گزارش حقوق و قضا به نقل از روابط عمومی دیوان عالی کشور، نخستین جلسه سلسله جلسات آموزشی نقد و تحلیل آراء مراجع قضایی توسط قضات دیوان عالی کشور با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم رییس دیوان عالی کشور انجام شد.

حجت الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم رییس دیوان عالی کشور در این جلسه ضمن تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها اظهار داشت: با ابتکار برگزاری این جلسات، قضات در سراسر کشور با رویه ها و تصمیمات دیوان عالی کشور بصورت کامل آشنا می شوند و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.

مرتضوی مقدم در ادامه فلسفه وجودی برگزاری این جلسات را جلوگیری از اطاله دادرسی، ارتقای سطح علمی قضات، اتقان آرای قضایی و جلوگیری از صدور آراء متناقض عنوان نمود.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: در تشکیلات قضایی با اطاله دادرسی و نقض خیلی از آراء در مرحله تجدیدنظر و دیوان عالی کشور مواجهیم، باید تدبیری اندیشید که احکام دادگاه‎ها در همان مراحل بدوی از اتقان قابل قبولی برخوردار باشد.

مرتضوی مقدم همین طور ایجاد رویه قضایی بین قضات و مراجع قضایی را از دیگر اهداف برگزاری این جلسه عنوان و اشاره کرد: باید رویه واحدی در موضوعات مختلف قضایی در پیش گرفته شود تا ضمن پرهیز از تشتت و اعمال سلیقه های مختلف در صدور رأی، آراء صادره از اتقان کافی برخوردار باشد.

رئیس دیوان عالی کشور افزود: در سطح کشور با آرایی مواجهیم که متناقض است و این معضل باید از تشکیلات قضایی حذف شود، قضات باید به روز و به لحظه از آراء وحدت رویه باخبر باشند.

مرتضوی مقدم با تاکید مضاعف بر اهمیت برگزاری نشست نقد و تحلیل آراء در ارتقای سطح علمی قضات اشاره کرد: انتقال تجربیات و آشنایی با نظرات قضات و اساتید دیوان عالی کشور نقش مهمی در ارتقای سطح علمی قضاتی دارد که تازه به دستگاه قضایی وارد شده اند و یا سابقه قضایی کمتری دارند. رییس دیوان عالی کشور در آخر ابراز امیدواری کرد با انتقال و تشریح رویه های قضایی و آراء وحدت رویه برای قضات سراسر کشور، تحول واقعی که سند تحول درصدد اجرای آنست به خوبی محقق شود.

۵۰۰ فقره رویه قضایی معتبر داریم

در ادامه جلسه صدقی معاون نظارت دیوان عالی کشور ضمن قدردانی از پشتیبانی و حمایت رییس دیوان عالی کشور در برگزاری نشست های علمی اظهار داشت: در بازرسی از مراجع قضایی در استانها به این نتیجه رسیدیم که قضات ما از رویه های قضایی به نحو شایسته آگاهی ندارند و یا این رویه ها در مواردی مبهم و مجمل است، پس سال قبل برنامه ای با دوازده بند تدوین و به تصویب رسید که یکی از این برنامه ها نشست مشترک بین قضات دیوان عالی کشور و دادگاه های سراسر کشور بود.

وی با اعلان اینکه ۲۰ نفر از قضات برجسته دیوان عالی کشور در بحث آموزش و انتقال تجربیات اعلام آمادگی کردند، اضافه کرد: ۱۰۰ موضوع قضایی در بحث آموزش انتخاب شده است و معاونت منابع انسانی و مرکز آموزش با روی خوش از این قضیه استقبال کرده و یاری رسان ما بوده است، انتظار می رود رؤسا و مسئولین دادگستری ها نیز بستر لازم را برای شرکت قضات در این جلسات آموزشی فراهم آورند.

معاون نظارت دیوان عالی کشور در ادامه اظهار داشت: در طول تاریخ دیوان عالی کشور ۵۰۰ فقره رویه قضایی معتبر داریم که هر کدام از آنها به اندازه یک کتاب و رساله دکتری باارزش است و نیاز است این رویه ها به قضاتی که جدیدالورود دستگاه قضایی می شوند آموزش داده شود.

وی اشاره کرد: تمام آراء وحدت رویه بصورت سالانه به چاپ می رسد و این آراء برای قضات ما در دسترس خواهد بود.

صدقی با اشاره به اهمیت تحلیل آراء وحدت رویه اشاره کرد: تحلیل آراء وحدت رویه و لطمه شناسی بوسیله سازماندهی و نهادینه کردن ارتباط مستمر و تخصصی با قضات سراسر کشور، از نقض مکرر آراء پیشگیری می کند و این امر رضایت مندی مردم و عدالت قضایی را به همراه دارد.

معاون نظارت دیوان عالی کشور با تأکید بر این که صرف صدور رأی وحدت رویه سبب وحدت رویه نمی شود اشاره کرد: باید آراء وحدت رویه تحلیل و به قضات آموزش داده شود و دراین زمینه، قضات ما با آغوش باز پاسخگوی سوالات همکاران قضایی خواهند بود.

در نخستین جلسه آموزشی نقد و تحلیل آراء مراجع قضایی، موضوع اختلاف در صلاحیت بین دادگاه های حقوقی در امور مدنی با حضور قضات دیوان عالی کشور و بیش از ۲۰۰ قاضی که بصورت برخط و بوسیله ویدئوکنفرانس در جلسه حضور داشتند، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.






1401/10/07
21:58:21
5.0 / 5
510
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
judcms.ir - مالکیت معنوی سایت حقوق و قضا متعلق به مالکین آن می باشد